Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ny aftale om bankkonto til hjemløse

image_pdfimage_print

Erhvervsminister Morten Bødskov har sammen med Finans Danmark, KL og organisationer for udsatte borgere indgået aftale om at sikre hjemløse og andre udsatte borgeres adgang til en bankkonto.

Som borger i Danmark har man ret til at have en konto i en bank. Men i den seneste tid har der været sager, hvor hjemløse og lignende udsatte har haft udfordringer, når de skulle oprette en konto.

Derfor har erhvervsministeren samlet parterne og kan i dag sammen med Finans Danmark, KL, Frelsens Hær, Stenbroens Jurister, Gadejuristen, Hus Forbi, Rådet for Socialt Udsatte, SAND – de hjemløses landsorganisation og SIND – Landsforening for psykisk sundhed præsentere en aftale, der skal løse de udfordringer, hjemløse og lignende udsatte borgere har oplevet.

Læs hele pressemeddelelsen her:

Bankerne forstår tydeligvis ikke lovgivningen på området. Nu bliver der lavet en vejledning, som skal hjælpe dem til at forstå den. Vi (SAND) er også ret sikre på at det her er Morten Bødskovs måde at sige til bankerne på, at de skal give en bankkonto til alle. Hvis ikke de gør det af frivillighedens vej, tages der skrappere midler i brug. Og der bliver holdt øje med om bankerne bevidst misforstår loven om at alle har ret til en bankkonto. 

I SAND synes vi naturligvis, at det er godt, at der kommer fokus på det tilbagevendende problem med at hjemløse ikke kan få en bankkonto. Vi synes dog det er utroligt at der skal laves særaftaler for at bankerne til at overholde loven.

Nu håber vi at enhver hjemløs der står med et problem kan hove den her aftale op af lommen, vise den i banken og få den konto, de har ret til.

Du finder aftalen her:

AKTUELT

SAND’e eksperter på Folkemøde

I SAND bliver man klædt på til at bruge sin historie. Også på årets Folkemøde.

Læs Mere

Hvor skal vi så gå hen?

Det forlyder, at Mændenes Hjem er lukningstruet

Læs Mere

LOMMEBOG FOR HJEMLØSE

SAND har udgivet en lommebog for hjemløse med regler og rettigheder, der er gode at kende

Læs Mere