Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Erik Hansen var med til at bane vejen for SAND

image_pdfimage_print

Erik Hansen fra Århus var en af de hjemløse, der fik nok. Sammen med 2 – 3 andre var han med til at bane vejen for SAND, og for at de hjemløse fik indflydelse på egent liv.

”Dengang var man kuet som hjemløs. Vi måtte ikke noget – og vi måtte i særdeleshed ikke mene noget. Det første, vi krævede, var i virkeligheden at blive hørt – at komme op i ansigtshøjde og blive respekteret for den, man var. Men det var noget af et projekt, for der er ikke tvivl om, at det var ti gange lettere for systemet at handicappe hjemløse og fratage os al indflydelse på eget liv.

SANDs store styrke er, at vi er nogle mennesker, der finder sammen og finder ud af, at man kan bruge hinanden og ikke mindst hinandens erfaringer til at rykke. Også lovgivningsmæssigt. Vi har haft nogle bråvallaslag undervejs – men det er en del af kampen.

Der er ingen tvivl om, at vi har været med til at ændre synet på hjemløse. Ikke mindst i systemet. Men så længe der er hjemløse i Danmark, kæmper vi videre. Længere er den egentlig ikke”.

Erik Hansen døde i 2022.

AKTUELT

Knaster ved den nye hjemløsereform

SAND holder øje med den nye hjemløsereform

Læs Mere

SOMMERLUKKET

SANDs sekretariat holder sommerlukket

Læs Mere

Vi er de SANDe eksperter

SAND er på Folkemøde. Vi vil til orde og vi vil udfordre det gængse billede af hjemløse

Læs Mere