Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Erik Hansen var med til at bane vejen for SAND

image_pdfimage_print

Erik Hansen fra Århus var en af de hjemløse, der fik nok. Sammen med 2 – 3 andre var han med til at bane vejen for SAND, og for at de hjemløse fik indflydelse på egent liv.

”Dengang var man kuet som hjemløs. Vi måtte ikke noget – og vi måtte i særdeleshed ikke mene noget. Det første, vi krævede, var i virkeligheden at blive hørt – at komme op i ansigtshøjde og blive respekteret for den, man var. Men det var noget af et projekt, for der er ikke tvivl om, at det var ti gange lettere for systemet at handicappe hjemløse og fratage os al indflydelse på eget liv.

SANDs store styrke er, at vi er nogle mennesker, der finder sammen og finder ud af, at man kan bruge hinanden og ikke mindst hinandens erfaringer til at rykke. Også lovgivningsmæssigt. Vi har haft nogle bråvallaslag undervejs – men det er en del af kampen.

Der er ingen tvivl om, at vi har været med til at ændre synet på hjemløse. Ikke mindst i systemet. Men så længe der er hjemløse i Danmark, kæmper vi videre. Længere er den egentlig ikke”.

Erik Hansen døde i 2022.

AKTUELT

Ombudsmanden giver SAND ret: Ankestyrelsen skal behandle klager over udsmidninger

Ombudsmanden har vurderet at Ankestyrelsen skal behandle hjemløses klager om udsmidninger.

Læs Mere

Nye bisiddere

En ny flok bisiddere er klar til at hjælpe

Læs Mere

Nye medarbejdere i SAND

Vi har fået to nye kolleger på SANDs sekretariat i København.

Læs Mere