Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hvad er SAND

image_pdfimage_print

SAND er en interesseorganisation for hjemløse. Vi deler ikke mad ud – og kan heller ikke hive en bolig op af lommen, hvis man mangler tag over hovedet. Men hvad kan vi så? I SAND har man som hjemløs og tidligere hjemløs mulighed for at møde andre, der har stået i samme situation som en selv. Man har også mulighed for at komme på kursus og fx få indblik i de rettigheder og pligter, som man har som hjemløs, hvis man fx tager ophold på en boform.

SAND?

SAND stod oprindeligt for Sammenslutningen Af Nærudvalg i Danmark. Nærudvalg var sammenslutningen af beboerråd på boformer for hjemløse, der lå i samme område.
Nærudvalgene eksisterer ikke mere, men navnet har vi beholdt. 

De hjemløses egen organisation 

SAND er de hjemløses egen organisation. Faktisk er personlig erfaring med hjemløshed adgangsbilletten for overhovedet at være med i SAND. Vi tror på, at hjemløse er de sande eksperter, når det kommer til hjemløshed, af den simple grund at de har prøvet det selv. 
Det var også hjemløse, der tog initiativ til at starte foreningen i tidernes morgen. Det skete som en reaktion på, at hjemløse blev set ned på, ikke havde lov til at have en holdning til deres eget liv, og slet ikke blev taget aktivt med på råd, når det kom til at finde løsninger – både på problemer i deres eget liv, men også når man talte hjemløshed i bredere samfundsmæssig forstand. 

I menuen til højre kan du læse lidt af SANDs historie. 

AKTUELT

Generalforsamling 2024: Valg til SANDs bestyrelse

Hvilke udvalg kan stille kandidater op til SANds bestyrelse?

Læs Mere

Hjemløsetælling 2024

Så ramte vi uge 6. Så skal alle hjemløse skrives i mandtal.

Læs Mere

Søren Otto fra SAND vinder kunstpris

Prisen uddelels af organisationen Arts Homeless International

Læs Mere