Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hjemløseplanen: Hjemløse skal hurtigere i egen bolig

image_pdfimage_print

I morgen torsdag d. 4/5 vedtages den nye hjemløseplan efter alt at dømme. Hvad betyder det for de hjemløse?

Hvis alt går efter planen, skal hjemløse ikke længere vente på at få hverken bolig eller socialfaglig støtte til at bo i den. Tilmed, skal de ikke nøjes med kun at få bostøtte fra en medarbejder med en bestemt faglighed, typisk socialpædagogisk, som det har været indtil nu. Hvis de har brug for en sygeplejerske, en læge, en psykiater eller en misbrugskonsulent, kan det også lade sig gøre. 

Man kan som bekendt lave nok så gode planer. De fleste husker nok Egon Olsens storslåede af slagsen, og Keld, Bennys og Egons evne til at få succes med dem. Der kan meget hurtigt gå noget galt, hvis man har glemt vigtige elementer eller udførelsen ikke er tænkt helt igennem.

En plans succes afhænger helt af om udførelsen bliver som man har tænkt. Hjemløseindsatsen står kommunerne for. Det vil sige, at det er dem som skal stå for omlægningen af hjemløseindsatsen. Det er dem som skal følge planen. 
Kommunerne skal levere en masse billige boliger og de skal investere massivt i at nedbringe sagsbehandlingstiderne på anvisning af boligerne, på tildeling af indskudslån, etableringshjælp og den helt rette bostøtte. 
De skal også ansætte en masse fagligt kompetente bostøttemedarbejdere. 

Det store spørgsmål er om kommunerne vil foretage de nødvendige investeringer for sidenhen at kunne spare på udgifterne til herberger, som på sigt jo bliver om ikke overflødige, så i hvert fald færre. 

I de hidtidige forslag til budgetter på socialområdet fra kommunerne, står socialområdet ikke som de store vindere. Det er mere den store spareiver der hersker her, som på de fleste andre områder. 

I SAND frygter vi at der kun bliver én taber; de hjemløse, som hverken får boliger, kortere sagsbehandlingstid eller en hær af fagligt dygtige bostøttemedarbejdere. Det kan meget vel ende med at hjemløse får endnu sværere ved at finde plads på et herberg. 

Folketinget har en plan. Men er den skidegod? Det vil tiden vise.

AKTUELT

Vi er de SANDe eksperter

De sidste mange år har SAND deltaget i folkemødet på Bornholm. Vi vil til orde og vi vil udfordre det gængse billede af hjemløse

Læs Mere

SAND søger rejse – og udviklingskonsulent, gerne socialpædagog

SAND SØGER… Vil du arbejde i SAND? Vi mangler en pædagog til vores sekretariat i Aarhus

Læs Mere

SAND’e eksperter på Folkemøde

I SAND bliver man klædt på til at bruge sin historie. Også på årets Folkemøde.

Læs Mere