Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Støt SAND

image_pdfimage_print

Vil du støtte SAND? Der er flere muligheder for at gøre en forskel for hjemløse, hvis du støtter SAND.

Du støtter ved at indbetale på konto reg. 4180 konto 0040001697 eller MobilePay 15455

Du kan også støtte ved at donere arv til SAND. Vi har indgået et samarbejde med virksomheden Dokument 24. Samarbejdet betyder, at dit testamente bliver gratis at oprette, når du donerer arv til os. Start gratis testamente.

Din støtte vil fx SANDs primære arbejde: At være interesseorganisation for hjemløse, som uddanner hjemløse til at hjælpe og støtte hinanden, f.eks. at være bisiddere for andre hjemløse, som laver sociale netværk for hjemløse, og som arbejder for bedre vilkår for hjemløse.

SAND har også en pulje, som hjemløse kan låne eller få penge fra til ’akuthjælp’, hvis de er i økonomisk knibe. Mindre beløb er som regel en gave (fx 200 kroner til mad resten af måneden), mens større beløb er et lån, der tilbagebetales, så andre hjemløse kan få gavn af puljen (det kan være lån til huslejerestancer, ubetalte regninger mm). Vi hjælper også hjemløses hunde med fx loppemidler, dyrlægeregninger, betaling for ophold på internat ved ejers indlæggelse osv.

SANDS JULEHJÆLP

SAND – De hjemløses landsorganisation har siden 2010 uddelt julehjælp til hjemløse og deres eventuelle børn.

Vores uddeling afhænger af, hvad vi får af donationer og gennem ansøgninger til fonde og puljer.

Vi køber gavekort a 400 kr. til dagligvareforretninger, og til hjemløse med børn køber vi gavekort til Bog & Ide/Legekæden samt til H&M. Vi prioriter at hjælpe hjemløse, der overnatter på netcafeer eller på gaden, og hjemløse, der har børn, de gerne vil give en julegave, men ikke selv har råd.

Sidste års uddeling

  • I december 2022 uddelte SAND via samarbejdspartnerne 773 gavekort, fordelt på 431 voksen-gavekort til Netto/Bilka/Føtex og 342 børne-gavekort til Legekæden/Bog&Idé og H&M.
  • Alle gavekort var på 400 kr., hvilket giver en samlet julehjælp for 309.200 kr.

Voksen- og børnegavekort blev fordelt via følgende kanaler:

  • Der blev fordelt 651 gavekort via 41 herberger, natvarmestuer og nødherberger til de hjemløse, der julenat overnattede dér.
  • Gadeplansmedarbejdere, SAND-udvalg og andre opsøgende samarbejdspartnere kunne give et gavekort til 122 særligt udsatte hjemløse, der ikke benytter natvarmestuerne.

I 2023 håber vi at kunne uddele 800 gavekort a 400 kr. til i alt 320.000 kr.

Vi får rigtig mange tilbagemeldinger på, hvor ufatteligt meget de gavekort betyder for den enkelte hjemløse. Det er altid svært at fravælge nogle af de steder, der søger, og vi håber hvert år på at kunne samle penge nok til at glæde endnu flere.

Tusinde tak for din støtte – vi ses derude

AKTUELT

Vi er de SANDe eksperter

De sidste mange år har SAND deltaget i folkemødet på Bornholm. Vi vil til orde og vi vil udfordre det gængse billede af hjemløse

Læs Mere

SAND søger rejse – og udviklingskonsulent, gerne socialpædagog

SAND SØGER… Vil du arbejde i SAND? Vi mangler en pædagog til vores sekretariat i Aarhus

Læs Mere

SAND’e eksperter på Folkemøde

I SAND bliver man klædt på til at bruge sin historie. Også på årets Folkemøde.

Læs Mere